weegschaal vetpercentage meter

Overgewicht zien we overal en met een weegschaal vetpercentage meter zie je precies wat jouw vetpercentage is. Een merendeel van de mensen wil gewicht verliezen, om fit te blijven en om de gezondheid te verbeteren. Natuurlijk voel je zelf aan je broek of hij wijder of strakker zit en hoeven we al lang niet meer naar een diëtiste om daadwerkelijk te zien of we te zwaar zijn. Het gezonde vetpercentage van een volwassen vrouw ligt tussen de 20 en 32%, bij een volwassen man is dit 8-18%. Je vetpercentage kan veranderen als je lichaamssamenstelling verandert. Dat betekent dat het verandert als je aankomt in vet, maar ook dat het verandert als je aankomt in  spiermassa.

weegschaal vetpercentage meter

De juiste keus voor weegschaal vetpercentage meter

Tegenwoordig zijn de weegschalen zo luxe, dat je thuis bij een iets luxere weegschaal ook al je vetpercentage kunt controleren. Als je deze nog niet hebt en je wilt er eentje aanschaffen, zul je je even moeten inlezen, er zijn veel verschillende types en modellen. 

Hoe werkt een lichaamsvetpercentage weegschaal? De apparaten zenden een zeer lage elektrische lading door je  lichaam. Lichaamsvet weegschalen zijn gemakkelijk te gebruiken: stap gewoon op de weegschaal op blote voeten. Er zijn nog weegschalen met een uitgebreidere functie, deze lezen naast je lichaamsvet en het  totale gewicht, ook je vochtbalans en je de body mass index (BMI), je lichaams- en botmassa en. Dit is het meest populaire type weegschaal voor thuisgebruik. De prijzen liggen tussen de € 20 en €200 euro. Welke je kiest is een beetje afhankelijk van wat je precies wilt meten.