massage

Het is belangrijker om goed voor jezelf te zorgen. Goed eten en drinken. Beweging. En natuurlijk ontspanning. Hierbij is het essentieel om fysieke en mentale balans te creëren. De verbinding van lichaam en geest zorgt ervoor dat jij je positiever voelt en je lekker in je vel zit. Kom erachter hoe een massage bij kan dragen aan je gezondheid! 

Bloedcirculatie en afvalstoffen

Een massage draagt bij aan een goede bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen. Dit komt doordat door de druk waardoor bloedvaten gestimuleerd worden om de doorstroom van bloed te bevorderen. Hierdoor worden ook afvalstoffen beter afgevoerd. Een massage draagt bijvoorbeeld bij aan putjes of littekens in de huid. 

Spieren versoepelen

Wanneer je last hebt van je nek, komt dit waarschijnlijk doordat er een knoop zit. Een knoop wordt gevormd door het samentrekken van spiervezels. Om deze spieren optimaal te gebruiken en nekklachten te verminderen kun je dit los masseren. Hoe je dit doet? Leer het met een massage cursus

Verbetert de weerstand

Een massage verbetert de weerstand door de stimulatie van witte bloedcellen. Witte bloedcellen zorgen voor de bestrijding van infecties en virussen. Ook zorgt de ontspanning van de massage voor het herstel van het zenuwstelsel, waardoor je een betere weerstand krijgt. 

Geeft rust en ruimte

Rust en ontspanning: dat is ook waar het om gaat met een massage. Je neemt even de tijd voor jezelf om even heerlijk te kunnen ontspannen waardoor je rust en ruimte in het hoofd creëert. Dit is voor je mentale gesteldheid een belangrijk onderdeel. Je kunt er voor kiezen om een massage opleiding te doen.