Mijn afkickverschijnselen verbergen

Met een verslaving komt veel kijken zonder dat je het doorhebt. Het begint met de problemen die samen met de verslaving komen, geldproblemen, emotie controle, afstoting van vrienden en het liegen om de verslaving te ondersteunen. Als je eindelijk de stap maakt om te proberen je verslaving te overwinnen is het nog lang niet afgelopen.

Afkickverschijnselen

Het zal beginnen met de eerste stap, het accepteren dat je een probleem hebt. Hierna komt het proces van detoxing, het afkicken van het verslavend middel. Zo zijn er per middel of gedrag verschillende soorten afkickverschijnselen en kan het ook per persoon verschillen. Van afkickverschijnselen alcohol zijn er ook veel fysieke verschijnselen die hierbij komen kijken. Dit kan zeer vervelend omdat jij als persoon door moet gaan met het normale leven en niet wilt dat mensen jou afkick proces te veel waarnemen. Het is niet iets waar je je voor hoeft te schamen maar het is zeker begrijpelijk als je het een stuk wilt verbergen. Mentale problemen is dan ook niet een stuk wat je moet wegstoppen maar het zijn juist de fysieke uitingen van afkicken die je niet aan iedereen wilt tonen.

Fysieke verschijnselen verbergen

Het is slim om te weten wat jouw afkickverschijnselen zijn als je wilt zorgen dat deze niet al te duidelijk zijn voor de buitenwereld. Kijk hier naar veel zweten, trek kleding aan die veel lucht doorlaten en die een donkere kleur hebben zodat je zweetplekken niet veel ziet. Neem deo en water mee om je zelf goed op te frissen. Als je last hebt van misselijkheid kun je gebruik maken van make-up om je het minder duidelijk te laten zien op je gezicht of maagzuurremmer kunnen van pas komen.  

Bron: kliniek zuid afrika