Waar gaat veganistische huidverzorging over?

Het is vrij eenvoudig om een ​​veganistisch dieet te begrijpen, maar het idee van natuurlijke veganistische huidverzorging kan een beetje verwarrend zijn. Is het vergelijkbaar met dierproefvrije huidverzorging? Zijn er specifieke veganistische ingrediënten om te vermijden? Verschillende vragen rijzen samen met de groeiende trend om veganisme te adopteren. Lees verder om alles te weten te komen over de beste veganistische huidverzorgingstips en -producten en om te bepalen of ze het proberen waard zijn.

Wat is veganisme?

De term ‘veganistisch’ is in 1944 ontstaan ​​door een kleine groep vegetariërs die de Leicester Vegetarian Society in Engeland verliet om een ​​volledig veganistische samenleving te creëren. De Veganistische samenleving koos ervoor om geen eieren, zuivelproducten of andere producten van dierlijke oorsprong te consumeren, naast het onthouden van het consumeren van vlees, zoals vegetariërs doen.

De term vegan werd gevormd door de eerste drie en de laatste twee letters van vegetarisch te combineren. Tegenwoordig wordt veganisme gedefinieerd als een manier van leven die probeert alle vormen van uitbuiting en dierenmishandeling te verbieden, of het nu kleding, voedsel of enig ander doel is.

Wat is veganistische huidverzorging?

Over het algemeen eten veganisten een dieet dat vrij is van dierlijke producten en bijproducten zoals kaas of melk. Net als deze dieetvoorschriften verbieden de meeste vegan gezichtsverzorging producten ook ingrediënten van dierlijke oorsprong bij het produceren van huidbeschermingsproducten.

Simpel gezegd, natuurlijke veganistische huidverzorgingsproducten zoals vegan gezichtsverzorging bevatten geen ingrediënten die zijn geproduceerd uit een dierlijk of dierlijk bijproduct. Dit houdt in dat traditionele ingrediënten zoals honing, bijenwas, keratine en lanoline niet worden gebruikt in veganistische producten. In de meeste gevallen genereren veganistische producten zelfs dierlijk afval van dierlijke bijproducten.

Verschil tussen veganistische en diervriendelijke huidverzorging skin

Veel mensen gaan ervan uit dat als een product vegan is, het niet op dieren is getest, maar dit is niet altijd waar. Tenzij vermeld op de productverpakking, bestaat de mogelijkheid dat een luxe veganistisch huidverzorgingsproduct dierproeven heeft ondergaan. Om er zeker van te zijn dat dit niet het geval is, zoek je altijd naar het logo van het springkonijntje op de verpakking bij bijvoorbeeld vegan gezichtsverzorging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *